مصريين 25 يناير
اهلا اهلا بيك زائرنا الكريم
نورت المنتدى بدخولك فيه
وهيزيد نور اذا سجلت معانا
وبقيت واحد مننا
اخوات واشقاء مصريين وعرب
مصريين 25 يناير
اهلا اهلا بيك زائرنا الكريم
نورت المنتدى بدخولك فيه
وهيزيد نور اذا سجلت معانا
وبقيت واحد مننا
اخوات واشقاء مصريين وعرب
مصريين 25 يناير
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مصريين 25 يناير

للمصريين واخواتهم العرب
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
***** اهلا بكم زائرينا واعضاء منتدى مصريين 25 يناير فى بيتكم الثانى *****

 

 تورته للشطورات وبس

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ورود الجنة
Admin



عدد المساهمات : 114
تاريخ التسجيل : 18/10/2011

تورته للشطورات وبس Empty
مُساهمةموضوع: تورته للشطورات وبس   تورته للشطورات وبس I_icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 19, 2011 12:24 pm


تورته بطريقه سهله وبسيطه جدا


[size=25][b]تورته للشطورات وبس 3181489a1d




المقادير..


10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه


فانليا.. 2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم.. 2 كوب دقيق



لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض..



تورته للشطورات وبس F4d42b4543



الطريقة


اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السر الاول


تورته للشطورات وبس Df6d3c3c84


ده شكل الصفار بعد الخفق..


تورته للشطورات وبس 0286dfbbc4



و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج..


تورته للشطورات وبس 6ecc11b29c


عدين
بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس
دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم اسراره



تورته للشطورات وبس Ea16a33bb4


و يصب
في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد اي مشكله
..فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق.



تورته للشطورات وبس 0bb967a868


بدخلها
في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه و بعدين بطفي الفرن و
اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها حوالي 20
دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك..



تورته للشطورات وبس 92d05160be


تورته للشطورات وبس 5aba80ccf7


و بعدين ابدأ في التزيين...


تورته للشطورات وبس 0ea5b6a5cc


استخدمت شرائح خوخ..
كريز اخضر..
فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة..
شرائح تفاح..
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته..
ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس..
رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك..
بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض..



تورته للشطورات وبس 9c0892cc19


لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله..
فمعذرة..انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله..



تورته للشطورات وبس 424bd70210


تورته للشطورات وبس 1e56222188


تورته للشطورات وبس B7c00ee9b2


تورته للشطورات وبس D4e874c6e8


تورته للشطورات وبس 9048421b37


شكلها بعد التقطيع..


تورته للشطورات وبس E81ac3ed5a
[/size][/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عبد الرحمن
Admin



عدد المساهمات : 196
تاريخ التسجيل : 17/10/2011

تورته للشطورات وبس Empty
مُساهمةموضوع: رد: تورته للشطورات وبس   تورته للشطورات وبس I_icon_minitimeالخميس أكتوبر 20, 2011 7:17 am

تورته للشطورات وبس Shkrn
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://masryen25.forumegypt.net
 
تورته للشطورات وبس
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مصريين 25 يناير :: قسم الطبخ :: وصفات الحلويات-
انتقل الى: